Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ένα όνομα για την κάμπια!

Η κάμπια βρίσκεται ήδη στην τάξη μας, μας παρατηρεί και την παρατηρούμε.
Πως την λένε;;;  Κανείς δεν ξέρει…
Οπωσδήποτε χρειάζεται ένα όνομα, όπως έχουμε όλοι μας. Αποφασίζουμε, λοιπόν να κάνουμε μια γιορτή ώστε να της δώσουμε το δικό της όνομα.
Πως θα την ονομάσουμε; Τα παιδιά έδωσαν τις δικές τους προτάσεις και ανέπτυξαν τον λόγο και την φαντασία τους.
Σε δεύτερο επίπεδο έπρεπε να καταγράψουμε τι χρειαζόμασταν για την γιορτή της κάμπιας, καθώς από ότι αποδείχθηκε χρειαζόμασταν πολλά πράγματα και έπρεπε να ήμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην ξεχάσουμε κάτι.
Αρχικά φτιάξαμε σημαιάκια για να στολίσουμε την τάξη μας εκείνη την ημέρα. Χρησιμοποιήσαμε χρωματιστά χαρτιά και διακοσμητικά τσόχινα λουλουδάκια τα κολλήσαμε πολύ προσεκτικά με την κόλλα μας και τα σημαιάκια ήταν έτοιμα.
Στην συνέχεια φτιάξαμε τις προσκλήσεις ώστε να καλέσουμε και τους φίλους μας στην γιορτή. Τα παιδιά μετά από πολύ σκέψη αποφάσισαν να καλέσουν μόνο τα παιδιά από το βρεφικό τμήμα, ώστε να φτάσει το γλυκό για όλους. Οι προσκλήσεις ήταν έτοιμες να παραδοθούν στους παραλήπτες τους.
Σε επόμενη φάση είχαμε να ετοιμάσουμε την τούρτα!
Μέσα σε μεγάλο μπολ ανακατέψαμε όλα τα υλικά, μετρήσαμε ποσότητες, συνεργαστήκαμε, μοιραστήκαμε και η τούρτα ήταν έτοιμη για τον φούρνο. 
Αφού βγήκε από τον φούρνο παρατηρήσαμε πως χρειαζόταν και λίγο χρώμα. Ανακατέψαμε λίγη σαντιγί με χρώμα ζαχαροπλαστικής και πολύ προσεκτικά την απλώσαμε πάνω στα γλυκά μας. Ήμασταν  έτοιμοι για την μεγάλη γιορτή…
Ετοιμάσαμε τα τραπέζια και τις καρέκλες για τους καλεσμένους, στρώσαμε ωραία πανιά στα τραπέζια και στήσαμε την τούρτα μας.


Δεν ξεχάσαμε τα κεράκια…
και… με το ένα.. με το δύο.. με το τρία… βοηθήσαμε όλοι μαζί την ΑΦΡΟΔΙΤΗ να σβήσει τα πρώτα της κεράκια.

Η κάμπια μας επιτέλους είχε το δικό της πολύ ωραίο όνομα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου