Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Για τους γονείς που «κάνουν προσαρμογή» !

Ξεκινήσαμε….
Κάποιοι γνωριζόμαστε ήδη, η επιστροφή ήταν εύκολη και την περιμέναμε  με ανυπομονησία. Αυτό που θέλαμε να αντικρίσουμε ήταν το πρόσωπο των φίλων μας για να κάνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και να αρχίσει το παιχνίδι.

Πολλοί από εμάς όμως πρώτη φορά βρισκόμαστε  σε ένα τέτοιο χώρο.
Χρειαζόμαστε λίγο ή πολύ χρόνο…
Τον δικαιούμαστε!
Και υποσχόμαστε πως πολύ σύντομα η αγκαλιά θα γίνει τεράστια και θα απαρτίζεται από πολλά ζωηρά χαμόγελα.



Μέχρι να γίνει αυτό όμως, «μαμά και μπαμπά» να ξέρεις πως ίσως δυσκολευτούμε λιγάκι. Θα αλλάξει το πρόγραμμά μας και η διάθεσή μας. Ίσως γίνουμε λίγο πιο απαιτητικοί και ανυπόμονοι. Θα χρειαζόμαστε μια πολύ σταθερή συμπεριφορά από εσάς και να νιώθουμε πως κάθε λεπτό μας εμπιστεύεστε και μας αγαπάτε πολύ!
Ίσως αγχωθούμε λιγάκι και ένα ή …πολλά δάκρυα κυλήσουν  από τα ματάκια μας.

Αλλά να είστε σίγουροι πως πολύ σύντομα θα ξεχαστούν όλα και θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι να χαρούμε και να ανακαλύψουμε τον κόσμο που μας περιβάλει.

2 σχόλια:

  1. Ευαγγελία μου! (με συγχωρείς για το «μου», αλλά σας νιώθουμε τόσο οικείους όλους σας στο σχολείο, αφού περνάτε τόσο χρόνο με το παιδάκι μας).
    Είμαστε από αυτούς που δυσκολεύονται λιγάκι. Που κυλάνε αρκετά δάκρυα από τα ματάκια μας. Που τρίτη εβδομάδα πλέον και ακόμα δεν έχουμε συνηθίσει τη μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή μας. Το Σχολείο!
    Είμαστε όμως και από αυτούς που νιώθουνε τόσο καλά που το παιδί μας είναι μαζί σας. Που μας κάνετε να νιώθουμε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Που μας κάνετε να ξέρουμε πως ό,τι χρειαστεί το παιδάκι μας είσαστε δίπλα του και δίπλα μας.
    Και γι’ αυτό σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.
    Πηγαίνω στη δουλειά μου και σκέφτομαι το παιδάκι μου που για άλλη μια μέρα το έβαλα στο σχολικό με κλάμα και δακρύζω . Και αμέσως μετά τον σκέφτομαι να παίζει και να γελάει μαζί σας και τότε τα ξεχνάω όλα και…χαμογελάω…!!!
    Για όλα τα χαμόγελα λοιπόν που χαρίζετε στην οικογένειά μου …σας ευχαριστώ!!!!
    Θάλεια, η μαμά του Στρατή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ Θάλεια για την εμπιστοσύνη. Είμαι σίγουρη πως πολύ γρήγορα όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα και ευχάριστα.
    Είμαστε μια ομάδα και τίποτα δεν μπορούμε να καταφέρουμε χωρίς την δική σας βοήθεια.
    Για αυτό σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε τα πιο σημαντικα πλάσματα της ζωής σας. ..τα παιδιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή