Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ένας αυτοκινητόδρομος μέσα στην τάξη μας!



Η μετακίνηση από και προς το σχολείο είναι κάτι που μας απασχολεί όλους καθημερινά. Έτσι η ερώτηση «Πώς έρχομαι στο σχολείο μου;» που τέθηκε στα παιδιά από εμάς ήταν μια ερώτηση που μας ενδιαφέρει όλους καθώς προκύπτει από την καθημερινότητά μας.

Μέσα από αυτό το ερώτημα οδηγηθήκαμε στην κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου μέσα στην τάξη μας.





 Αποφασίσαμε να φτιάξουμε κατηφόρες, τσουλήθρες, όπως είπαν τα παιδιά ώστε να κινούνται τα αυτοκίνητα. Αλλά αυτή την κατασκευή δεν μπορούσαμε να την κάνουμε μόνοι μας. Για αυτό επισκεφθήκαμε το νηπιαγωγείο και το μάθημα μαστορικής που κάνουν. Εκεί εξηγήσαμε τον λόγο της επίσκεψης και αναπτύξαμε τον λόγο και την αυτοεκτίμησή μας, νιώσαμε υπεύθυνοι! Έπειτα με την βοήθεια του Ηλία και των παιδιών, βιδώσαμε, χτυπήσαμε με το σφυρί και ετοιμάσαμε την βάση για την τσουλήθρα. 








 Εν τω μεταξύ η υπόλοιπη ομάδα στην τάξη κατασκεύασε το πάνω μέρος του δρόμου με χαρτόνια και γυψόγαζα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύξαμε τους λεπτούς χειρισμούς, χρησιμοποιήσαμε εργαλεία μαστορικής, νιώσαμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, συνεργαστήκαμε.




 

Και αφού κατακτήσαμε τόσους πολλούς στόχους … καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε και τον σκοπό μας… η πρώτη κατηφόρα, τσουλήθρα, ήταν έτοιμη προς χρήση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου