Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τράμπα… τραμπαλίζομαι…

Η παιδική χαρά είναι σχεδόν έτοιμη…
Κάτι λείπει, όμως… Τι;;;;
Μια τραμπάλα. Πως μπορούμε να φτιάξουμε μια τραμπάλα για την Αφροδίτη; Τι υλικά χρειαζόμαστε;
Τα σημειώσαμε σε μια αράχνη αναπτύσσοντας τον λόγο  και την κριτική μας ικανότητα.



Στο πρώτο στάδιο των εργασιών μας εντάσσονταν και το να βρούμε το κατάλληλο ξύλο για την τραμπάλα. Πόσο μεγάλο έπρεπε να είναι ώστε να κάνει για την Αφροδίτη; Σημειώσαμε τις διαστάσεις σε ένα χαρτί ώστε να το πάρουμε μαζί μας στο ξυλουργείο. Αναπτύξαμε τους λεπτούς χειρισμούς και ασχοληθήκαμε με μεγέθη.










Σε δεύτερη φάση, μια ομάδα παιδιών επισκέφθηκε το ξυλουργείο της γειτονιάς ώστε να προμηθευτεί το κατάλληλο ξύλο. Πήραμε μαζί μας και το σχέδιο που είχαμε φτιάξει στο σχολείο ώστε να το συγκρίνουμε. Έτσι τα παιδιά έκαναν συγκρίσεις και ήρθαν σε επαφή με την γειτονιά.







Η δεύτερη ομάδα παιδιών ανέλαβε να φτιάξει την βάση της τραμπάλας. Χρησιμοποιήσαμε γύψο σε σκόνη και νερό. Τα ανακατέψαμε πολύ καλά, παρατηρήσαμε πως αλλάζει η ύλη και το τοποθετήσαμε στο μπαλκόνι της τάξης μας ώστε να πήξει πιο γρήγορα.
Όταν η βάση ήταν έτοιμη χρησιμοποιήσαμε εργαλεία για να καρφώσουμε τις πρόκες πάνω στο ξύλο και στην συνέχεια στην βάση της τραμπάλας. Τα παιδιά πολύ επικεντρωμένα στο έργο τους έφεραν εις πέρας την αποστολή. Συνεργάστηκαν και δούλεψαν με πολύ προσοχή.

Τέλος με τα μαγικά μας πινέλα βάλαμε λίγο χρώμα στην τραμπάλα και την τοποθετήσαμε και εκείνη με την σειρά της στην  παιδική χαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου