Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τα ποτήρια δεν είναι μόνο για να πίνουμε νερό!

Το τελευταίο καιρό στην τάξη μας τα παιχνίδια έχουν γίνει λίγο περίεργα… κάποιοι από τους «μεγάλους» θα έλεγαν πως δεν είναι παιχνίδια. Για εμάς όμως σίγουρα είναι τα καλύτερα παιχνίδια καθώς με αυτά μπορούμε να φανταζόμαστε, να δημιουργούμε, να διασκεδάζουμε, να μοιραζόμαστε.

Η τελευταία μας ανακάλυψη είναι τα ποτήρια μιας χρήσεως. Έπειτα από ένα ωραίο πάρτι σκεφτήκαμε να μην πετάξουμε τα ποτήρια αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε σαν loose parts. Φυσικά κανένας δεν έμεινε ασυγκίνητος στο νέο υλικό.





Τα ποτήρια απέκτησαν διάφορους ρόλους και πολλές χρήσεις. Στην αρχή φτιάξαμε πύργους με αυτά αναπτύσσοντας τους λεπτούς χειρισμούς και τον συντονισμό χεριού- ματιού. Έπειτα τα ποτήρια στα μάτια του Ορέστη πήραν την μορφή ενός τρένου με πολλά βαγόνια το οποίο μεγαλώνει και μικραίνει,  όταν το ένα βαγόνι- ποτήρι μπαίνει μέσα στο άλλο. Η Ελβίρα και η Ίλια αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα ποτήρια τους σαν σπίτια για τα κουκλάκια τους. 


Και η Κύνθια με την Δάφνη και την Μαργκώ έπαιξαν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι αντιστοίχησης, όπου η Κύνθια σε ρόλο αρχηγού έσπρωχνε τα ποτήρια εναλλάξ στην Μαργκώ και στην Δάφνη. Στο τέλος όλοι είχαν ίσο αριθμό ποτηριών και το παιχνίδι άρχισε πάλι από την  αρχή έχοντας έναν άλλον αρχηγό.


Κάθε μέρα που περνά και ένα καινούριο παιχνίδι ξεπηδά! Η φαντασία των παιδιών είναι ανεξάντλητη! Το μόνο που χρειάζονται είναι υλικά με πολλές χρήσεις (loose parts).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου