Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μαγειρεύοντας σαλάτα με κους κους

Είναι Τετάρτη και όπως κάθε Τετάρτη έτσι και αυτή θα μαγειρέψουμε. Τι θα φτιάξουμε; Σαλάτα με ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι και κους κους. Πρώτα από όλα επεξεργαστήκαμε το κους κους. Είναι σκληρό ή μαλακό;
Αφού το μυρίσαμε , το αγγίξαμε και το γευτήκαμε σκεφτήκαμε να το βράσουμε λίγο  για να δούμε αν θα αλλάξει μορφή. Το βράσαμε πολύ προσεκτικά… όταν το βγάλαμε από το μπρίκι παρατηρήσαμε κάτι…. Το κους κους είχε αλλάξει λίγο… το ακουμπήσαμε και διαπιστώσαμε πως είχε γίνει πιο μαλακό. Τώρα μάλλον ήταν έτοιμο για την σαλάτα μας.



Είχε έρθει η ώρα να κόψουμε τα λαχανικά. Χρησιμοποιήσαμε τα μαχαίρια μας για να κόψουμε την ντομάτα και το αγγούρι και τα χέρια μας για το μαρούλι, καθώς διαπιστώσαμε πως κόβετε πιο εύκολα. Παρατηρήσαμε τα χρώματα των λαχανικών και φυσικά τα γευτήκαμε. 




Ανακατέψαμε τα λαχανικά με το κους κους σε μια μεγάλη σαλατιέρα, συνεργαστήκαμε… προσθέσαμε λίγο λάδι και λίγο αλάτι, ασχοληθήκαμε με μαθηματικές έννοιες- ποσότητες και η σαλάτα μας ήταν έτοιμη για το μεσημεριανό μας φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου