Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο λαγός έχει μαγουλάδες…

Το καινούριο μας project έχει σχέση με τα ζώα. Παίρνοντας αφορμή από το παραπάνω ένας λαγός λίγο διαφορετικός βρέθηκε στην τάξη μας. Ποιος ήταν αυτός; Ο Αγησίλαγος. Είχε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα… είχε μαγουλάδες.
Για αυτό και αποφάσισε  να αλλάξει διατροφή… έφαγε λεμόνια.. αλλά έγινε κατακίτρινος. Έφαγε πιπεριές και.. έγινε καταπράσινος. Μετά από μεγάλη έρευνα κατάλαβε πως δεν πρέπει να τρώει μόνο από ένα φαγητό άλλα πρέπει να τα συνδυάζει. 


Τα παιδιά του πρότειναν διάφορα φρούτα και λαχανικά που έπρεπε να προσθέσει στο διαιτολόγιό του και ανέπτυξαν τον λόγο τους και την νόησή τους. Έπειτα σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και εμείς λαγούς. Χρησιμοποιήσαμε υλικά δεύτερης χρήσης, απλώσαμε την κόλλα με το πινέλο, αναπτύξαμε τους λεπτούς χειρισμούς. Πειραματιστήκαμε με την θέση που πρέπει να τοποθετήσουμε τα μάτια, τα αυτιά και τα δόντια του λαγού… και τέλος του δώσαμε φωνή. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί καθώς τα παιδιά πάντα σε πάνε ένα βήμα πιο πέρα από εκεί που έχεις φανταστεί.. στο ελεύθερο παιχνίδι η Κωνσταντίνα με πλησίασε και μου είπε «εσύ θα είσαι ο γιατρός και εγώ ο Αγησίλαγος..» και κατευθείαν με έβαλε σε έναν άλλο ρόλο. Φυσικά το παιχνίδι της Κωνσταντίνας ακολούθησαν και άλλα παιδιά. Ένα -ένα με την σειρά ερχόταν στον γιατρό του έλεγαν τι είχαν φάει και τι χρώμα είχαν γίνει. Ένα απίστευτο παιχνίδι φαντασίας, αντιστοίχησης χρωμάτων και ρόλων είχε ξεκινήσει εκεί που νόμιζα πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου