Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Γουρουνάκια στους λασπόλακους

Όπως τα περισσότερα παιδιά έτσι και τα δικά μας δείχνουν μια ιδιαίτερη αγάπη για το παιδικό «Πέππα το γουρουνάκι». Σκεφτήκαμε λοιπόν πως αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε!!!!

Και έτσι το καινούριο μας project αναφέρεται στην «Πέππα το γουρουνάκι». Με αφορμή το παιδικό θα γνωρίσουμε καλύτερα τα ζώα, θα πειραματιστούμε, θα κάνουμε ταξινομήσεις και θα φτιάξουμε το δικό μας παιδικό.
Τα γουρούνια, όπως ήξεραν και τα παιδιά τρελαίνονται για λάσπες… ¨Ο μπαμπάς γουρουνάκης χοροπηδάει στους λασπόλακους και έχει πολύ πλάκα…. ¨ ,μας είπε η Κωνσταντίνα.
Πως μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας λασπόλακους;


Αυτό το ερώτημα μας προβλημάτισε έντονα. Κάναμε υποθέσεις και έπειτα τις ελέγξαμε. Πειραματιστήκαμε με διάφορα υλικά, δημιουργήσαμε παράξενες μίξεις αυτών και τελικά τα καταφέραμε και δημιουργήσαμε τον δικό μας λασπόλακο.
Τώρα πια ήμασταν σίγουροι πως για να γίνει ένας λασπόλακος δεν χρειαζόταν ούτε γάλα, ούτε αλεύρι, ούτε αλάτι… αλλά νερό και χώμα.

Έπειτα τα δάχτυλά μας μεταμορφώθηκαν σε γουρουνάκια, άρχισαν να χοροπηδούν μέσα στους λασπόλακους και να αφήνουν τα τυπώματά τους στα χαρτιά μας. Έτσι τα παιδιά ένιωσαν διαφορετικές υφές υλικών, πειραματίστηκαν με τα τυπώματα που μπορεί να αφήσει το δάχτυλό τους αν το κινήσουν με διάφορους τρόπους και φυσικά διασκέδασαν πάρα πολύ γιατί στο κάτω κάτω έχει πολύ πλάκα να χοροπηδάς σε λασπόλακους είτε αυτό είναι με τα πόδια είτε με τα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου