Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το μυστήριο με το δαγκωμένο μανταρίνι

Μια Τετάρτη πρωί έγινε κάτι αναπάντεχο. Όπως κάθε Τετάρτη έτσι και εκείνη την Τετάρτη πήγαμε να μαγειρέψουμε μια μανταρινάδα. Τι ήταν όμως αυτό που υπήρχε πάνω σε ένα μανταρίνι; Κάποιος μας το είχε δαγκώσει… αλλά ποιος; Τα παιδιά έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις… άλλος είπε ο κόκορας… άλλος η αρκούδα… άλλος το σκουλήκι… Έπρεπε να λύσουμε αυτό το μυστήριο οπωσδήποτε.


 Έτσι ζητήσαμε την βοήθεια των γονιών μας που ξέρουν πολλά πράγματα… Πολλοί από τους γονείς επισκέφθηκαν την τάξη μας και ο καθένας έδωσε την δική του εκδοχή για το δαγκωμένο μανταρίνι. Η μαμά του Αδριανού μας είπε την δική της ιστορία και μας εκμυστηρεύτηκε πως το μανταρίνι το είχε φάει η κάμπια. Και η μαμά του Διονύση συμφώνησε με την Έρη με την ιστορία «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη». Η μαμά της Έμιλυ μας είπε την δική της ιστορία και μας μαρτύρησε πως δεν ήταν μόνο ένα ζωάκι που έφαγε το μανταρίνι μας αλλά μια ολόκληρη συμμορία.
 Η μαμά του Φίλιππου μέσα από το κουκλοθέατρο μας εξήγησε πως το μανταρίνι μας το είχε φάει μια κουκουβάγια. Οι γονείς της Αντιγόνης μέσα από το κουκλοθέατρο μας υπέδειξαν τους δικούς τους ενόχους. Ο μπαμπάς του Μάριου μέσα από ένα ποίημα μας απέδειξε πως το σκουλήκι έφαγε το μανταρίνι. Η μαμά του Μύρωνα μέσα από το θέατρο σκιών μας αποκάλυψε ως ένοχο μια αρκούδα με μικρό στόμα και τέλος η Κατερίνα επέμενε πως το μανταρίνι το είχε φάει ένα ποντίκι. Έτσι  οι γονείς συμμετείχαν στην εκπαιδευτική διαδικασία, και αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τους γονείς αλλά και για τα παιδιά.

 Είχαμε τους ύποπτους για το δαγκωμένο μανταρίνι αλλά ποιος τελικά το είχε φάει;;; Είχαμε πραγματικά μπερδευτεί… Έτσι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Αττικό ζωολογικό πάρκο για να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των ζώων. 

Όταν επιστρέψαμε κάναμε ένα μικρό γκάλοπ στα παιδιά του σχολείου, αναπτύξαμε τον λόγο μας και καταλήξαμε πως το μανταρίνι το είχε φάει ένα σκουλήκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου