Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Παλιά ρούχα σε νέα χρήση

Τα επόμενα αντικείμενα που βρέθηκαν στο «εργοστάσιο ανακατασκευής παλιών αντικειμένων» ήταν τα ρούχα. Ρούχα παλιά, σχισμένα, μικρά που πια δεν τα χρειαζόμασταν. Τι μπορούσαμε να τα κάνουμε ώστε να είναι και πάλι χρήσιμα;

Πρώτα από όλα έπρεπε να τα πλύνουμε. Μέσα από αυτή την διαδικασία τα παιδιά ανέπτυξαν την αδρή κινητικότητα, συνεργάστηκαν και ανέλαβαν πρωτοβουλίες.









Έπειτα αφού αποφασίσαμε σε τι θα τα μεταμορφώναμε έπρεπε να τα κόψουμε και να σημειώσουμε σε ποιο σημείο θα χρειαστούν ράψιμο. Έτσι τα παιδιά ανέπτυξαν την κριτική ικανότητα και τους λεπτούς χειρισμούς.  








Καθώς μόνοι μας δεν ξέραμε να ράβουμε αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μια βιοτεχνία ώστε να μας βοηθήσουν. Στην βιοτεχνία είδαμε τις μηχανές, παρατηρήσαμε τι εξαρτήματα έχουν και πως λειτουργούν. 

Στην συνέχεια συνεργαστήκαμε και γεμίσαμε με πανιά τα μαξιλάρια- μπλουζάκια μας. Όταν ήταν όλα έτοιμα πήραμε τον δρόμο για την επιστροφή στο σχολείο.




















Κάποιες τρύπες όμως είχαν παραμείνει ανοιχτές στα καινούρια μας σεντόνια… ποιος θα μπορούσε άραγε να μας βοηθήσει;
Όπως ανέφεραν τα παιδιά και η γιαγιάδες τους έχουν ραπτομηχανές και ράβουν. Καλέσαμε ,λοιπόν μια γιαγιά ώστε να κλείσουμε τις τρύπες στα σεντόνια. Η συγκεκριμένη γιαγιά όμως έραβε κάπως διαφορετικά. Δεν χρειαζόταν μηχανή, μόνο μια βελόνα και κλωστή. Προσπαθήσαμε να ράψουμε και εμείς όπως η γιαγιά και τα καταφέραμε αρκετά καλά. Έτσι αναπτύξαμε τους λεπτούς χειρισμούς, χειριστήκαμε το ψαλίδι και συνεργαστήκαμε.

Τα αντικείμενα μας ήταν πανέτοιμα για χρήση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου