Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μια τσουλήθρα για την Αφροδίτη

Το δεύτερο παιχνίδι που αποφασίσαμε πως χρειάζεται η παιδική χαρά ήταν η τσουλήθρα. Χρησιμοποιήσαμε υλικά δεύτερης χρήσης και κόλλα, αναπτύξαμε την δημιουργικότητα και τους λεπτούς χειρισμούς και φτιάξαμε τις δικές μας τσουλήθρες.
Όταν όμως τις δώσαμε στην Αφροδίτη ώστε να τις δοκιμάσει παρατηρήσαμε πως ήταν πολύ μικρές. Η Αφροδίτη δεν μπορούσε να κάνει τσουλήθρα;

Προσπαθήσαμε γρήγορα- γρήγορα να δώσουμε μια λύση και φτιάξαμε μια τσουλήθρα με υλικά που βρήκαμε μέσα στην τάξη. Αυτή την φορά το μέγεθος ήταν καλό, την δοκιμάσαμε και εμείς ώστε να ήμαστε σίγουροι για την λειτουργία της, αλλά υπήρχε ένα άλλο πρόβλημα. Η τσουλήθρα δεν ήταν αρκετά σταθερή και κάθε φορά που προσπαθούσε να ανέβει η Αφροδίτη έπεφτε.


Έπρεπε να βρούμε μια άλλη λύση. Βεβαιωθήκαμε πως είχε έρθει η ώρα να σημειώσουμε τι υλικά χρειαζόμαστε ώστε να ήμαστε σίγουροι πως η επόμενη κατασκευή μας θα ήταν τέλεια. Σημειώσαμε τα υλικά σε μια αράχνη και αναπτύξαμε τον λόγο και την κριτική ικανότητά μας.





Αφού συγκεντρώσαμε όλα τα υλικά τους βάλαμε λίγο χρώμα ώστε να είναι πιο όμορφα και τα ενώσαμε μεταξύ τους. Τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά, πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά, γνώρισαν μεγέθη και έκαναν συγκρίσεις. Και η τσουλήθρα μας ήταν έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου