Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Φτιάχνοντας μια μοναδική κούνια…

Το τραμπολίνο και η τσουλήθρα της Αφροδίτης ήταν έτοιμα. Χρειαζόμασταν όμως και μια κούνια.. γιατί παιδική χαρά χωρίς κούνια δεν γίνεται.
Τι υλικά χρειαζόμασταν για την κούνια;

Τα σημειώσαμε σε μια αράχνη και αναπτύξαμε τον λόγο μας.
Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε την αποθήκη του σχολείου μας ώστε να βρούμε το κατάλληλο υλικό για το στήριγμα της κούνιας. Ψάξαμε πολύ, παρατηρήσαμε διαφορετικά αντικείμενα και υλικά και  καταλήξαμε σε εκείνο που θεωρούσαμε το πιο ιδανικό. Έτσι τα παιδιά ανέπτυξαν την κριτική τους ικανότητα. Ζητήσαμε από έναν ενήλικα να μας το μεταφέρει καθώς ήταν πολύ μεγάλο για εμάς.

Έπειτα στο σχολείο φτιάξαμε τις θέσεις της κούνιας. Χρησιμοποιήσαμε πολλά χρώματα και αναπτύξαμε τους λεπτούς χειρισμούς. Πως όμως θα στηρίζαμε τις θέσεις πάνω στην κούνια; Η Διονυσία μας είχε πει πως χρειαζόμαστε αλυσίδες. Ψάξαμε μέσα στην τάξη και τελικά βρήκαμε κάτι που μας έμοιαζε με αλυσίδες στη γωνιά μεταμφίεσης. Ενώσαμε τις αλυσίδες με τις θέσεις και έπειτα τις δέσαμε πάνω στην κούνια.


Συνεργαστήκαμε και η κούνια μας ήταν σχεδόν έτοιμη. Βάλαμε κάποιες τελευταίες πινελιές χρώματος, την αφήσαμε να στεγνώσει και η Αφροδίτη μας ετοιμάστηκε να κάνει για πρώτη φορά κούνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου