Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ένα τραμπολίνο για την Αφροδίτη

Έπειτα από απαίτηση των παιδιών και της Αφροδίτης ξεκίνησε η κατασκευή της παιδικής χαράς ώστε να παίζει η Αφροδίτη με τα καμπιάκια της όπως είπαν και τα παιδιά.
Τι παιχνίδια θα έχει η παιδική χαρά;
Τα παιδιά απάντησαν αναπτύσσοντας τον λόγο τους.

Το πρώτο παιχνίδι που ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε είναι το τραμπολίνο, ώστε να κάνει "ντοίνγκ- ντόινγκ" η Αφροδίτη με τα καμπιάκια της όπως τόνισε ο Χρήστος.
Αρχικά συλλέξαμε τα υλικά που θα χρειαστούμε. Ψάξαμε ανάμεσα σε διαφορετικά μεγέθη κουτιών ώστε να ανακαλύψουμε το ιδανικό για την Αφροδίτη. Το ένα ήταν πολύ μικρό, το δεύτερο λίγο μεγαλύτερο αλλά όχι αρκετά μεγάλο για την Αφροδίτη και έτσι καταλήξαμε στο τρίτο. 
                                        
                                                           Συνεργαστήκαμε και το ζωγραφίσαμε με τέμπερες.
Στην συνέχεια, έπρεπε να βρούμε το κατάλληλο υλικό για το πάνω μέρος του τραμπολίνου. Τα παιδιά έφεραν διάφορα υλικά από το σπίτι τους. Τα δοκιμάσαμε όλα και καταλήξαμε σε εκείνο που θεωρούσαμε πιο ιδανικό από άποψη υλικού και μεγέθους. Τα παιδιά μέσα από αυτή την διαδικασία ανέπτυξαν την κριτική τους ικανότητα και ασχολήθηκαν με μεγέθη.
Αφού στερεώσαμε πολύ καλά το πάνω μέρος του τραμπολίνου, σκεφτήκαμε να βάλουμε και ένα προστατευτικό δίχτυ ώστε να μην πέφτουν κάτω τα καμπιάκια. Ψάξαμε στο σχολείο και τελικά βρήκαμε αυτό που χρειαζόμασταν. 

Το μεταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια, καθώς ήταν πολύ μεγάλο για τα μέτρα μας, και έπειτα το στερεώσαμε τριγύρω στο τραμπολίνο. Προσπαθήσαμε και να δέσουμε και τα καταφέραμε πολύ καλά για την ηλικία μας. Το δέσαμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο αναπτύξαμε τον συντονισμό χεριού- ματιού και τους λεπτούς χειρισμούς.

Το τραμπολίνο μας ήταν πανέτοιμο και η Αφροδίτη με τα καμπιάκια της πιο έτοιμη να το δοκιμάσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου